Här kommer gamla bilder från Gimmen att publiceras. Sänd gärna bilder till oss så lägger vi upp bilderna på hemsidan.

Samlingsplats på sjön Gimmen vid Mörtbuvika.
Innan bilvägarna på östra och västra sidan kom till var det livlig båttrafik från Gimmens Båthus ut till fäbodarna och stugorna kring sjön. Sjön blev även en naturlig samlingplats för många. Skulle vara trevligt om någon kunde namnge personerna som sitter i båtarna. Som ni ser så var det modernt med keps även på den tiden. Designen har dock förändrats.

Bilden är tillhandahållen av Marit Lärka. Klicka på bilden så blir den större.

Timmerhuggarstugor med tillhörande stall.
Innan Gimmen blev ett fritidsområde fanns flera fäbodarna i närheten av sjön Gimmen. Även en del små "timmerhuggar-stugor" och stall byggdes kring Gimmen. Stugorna byggdes för att skogsägarna skulle kunna övernatta vid sitt skogsskifte och på så sätt spara tid och energi. Stugan på bilden byggdes omkring 1915 vid norra delen av Gimmens strandlinje. Det uppges av ägaren till stugan att stugägarens häst var så klok att hästen stannade om den såg att isen var för tunn att gå på. Stugan ser helt annorlunda ut idag och brukas flitigt av ägaren.

Jakbos Daniel Olsson 1870-1945 och Hol Anna Danielsdotter 1869-1952. Bilden tillhandahållen av Göran Danielssson
Jakbos Daniel Olsson 1870-1945 och Hol Anna Danielsdotter 1869-1952. Bilden tillhandahållen av Göran Danielssson
2 nöjda fiskare år 1938. Bilden tillhandahållen av Linda Essö
2 nöjda fiskare år 1938. Bilden tillhandahållen av Linda Essö

Ovanstående bild tillhandahållen av Stig Hermansson

Ovanstående bild är tagen vid Kiosken vid Gimmens Båthus. Bilden är tagen någon gång på 1940-talet.
Huset bakom lastbilen var ett "bränsleförråd". Det såldes en del bränsle i "lösvikt" för kaminer och båtmotorer. Det är Margareta Bergholt som tillhandahållit bilden och det är hennes föräldrars bil som står längs ut till höger. Personerna på bilden är bland annat Inge Blomkvist, Ellen Frans, Ragnhild Frans. På flaket står Inge Walldén och Gunnar Hedberg.

Ovanstående är en bild på Gimmens äldsta stuga. Stugan är troligen byggd omkring år 1910. Det är familjen Kols Olof Ersson Berglöf som äger stugan och som finns med på bilden.

Bilden är tagen vid en Kolarkoja som fanns i närheten av Gröna Udden. Bilden tillhandahållen av Margaret Bergholt. Det är Margaretas släktingar som arbetar vid kojan.