"Bydokumentation vid Gimmen"


Bydokumentationen över Gimmen kommer att skapas genom att ge alla fastigheter ett löpnummer förutom fastighetsbeteckningen. Löpnumret kommer att anges på Lantmäteriets offentliga karta där fastighetsbeteckningen redan finns angiven.

Dokumentationen kommer bara att inehålla offentliga uppgifter om inte stugägaren själv vill framföra intressant information.

Ni som vill deltaga i "Bydokumentationen" får för en kostnad av 400:- kronor nedanstående dokumentation. Är fastigheten byggd före 1933 tillkommer en forskningskostnad hos Riksarkivet på 225kr/15 min. Vet man med säkerhet vem som byggt fastigheten utgår Riksarkivets kostnad.

Dokumentationen kommer att innehålla uppgifter om fastighetens nuvarande ägare och tillbaka till dess att fastigheten upprättades. I princip så blir det en Antavla på fastigheten. Ofta har fastigheten sedan den uppfördes övertagits av någon släkting. Då upprättas automatsikt en Antavla för nuvarande ägaren/ägarna. Förekommer det flera ägare på fastigheten utom familjen så upprättas öven en antavla för den personen. Många kring Gimmen är släkt med varandra och då växer Antavlan förutsatt att släktingen deltagar i projektet. Den som vill veta ändå mer om sin släkt kan beställa en traditionell släktutredning.
Prislista finns på www.anorochhantverk.se.  Då gör man en fullständig antavla generation för generation.
Antavlan för 2 Generationer är klar och fortsättningen blir då att beställa 3:e generationen. Troligen kommer då andra stugägare vid Gimmen in i er antavla.
Vill man inte ha sin antavla med på www.gimmen.nu går det även bra att beställa en Antavla för sin släkt.
Då läggs inte Antavlan upp på hemsidan.

Även en 4-färgskarta i A1-storlek kommer att produceras till självkostnadspris. Priset är beroende på antalet tryckta kartor. Se sidan "Stugor vid Gimmen". Kartan kan även tryckas upp i andra storlekar än A1

Målet är att kunna presenteras en "Bydokumentation för Gimmen". Dokumentationen skall då innehålla fakta om fastigheten och gärna en bild på fastigheten samt en karta över Gimmen där fastigheterna är angivna.

De som vill medverka i Gimmens bydokumentation anmäler sitt intresse till mig på e-mailadress anorochhantverk@telia.com

Alla dokument är "levande"dokument. Vilket innebär att de kan uppdateras i "oändlighet".
Får jag  bara vetskap om förändringar så kommer dokumenten att uppgraderas.

Lars Ungerswen
0243-230369

www.anorochhantverk.se